Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Μεσημέρι Σαββάτου Ηρακλής-ΠΑΟ

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε σήμερα σε μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΟΕ, την κίνηση «Αγα-ΠΑΟ όλη την Ελλάδα». Μια ενέργεια που αγκαλιάζει όλη τη χώρα, που κάνει περήφανους όλους τους φίλους της ομάδας, όπως έχουν μάθει να είναι περήφανοι όλα αυτά χρόνια με τις επιτυχίες που έχει καταγράψει και έχουν μείνει στην ιστορία όχι του ελληνικού, αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Παρόντες στο πάνελ ήταν ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος, ο προπονητής της ομάδας Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο άμεσος συνεργάτης του, Δημήτρης Ιτούδης, ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΚΑΕ, Ηλίας Κατσογιάννης. Το «παρών» έδωσαν ο Θανάσης Γιαννακόπουλος και οι αθλητές της ομάδας, καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων της Ελλάδας που συνεργάστηκαν, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει αυτή η ενέργεια στην πράξη.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΚΑΕ απευθύνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια, αναδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία της ομάδας και δείχνει ότι το αθλητικό κίνημα μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Το λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος: «Θα ήθελα ως πρόεδρος της ΕΟΕ, να ευχαριστήσω την ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την πρωτοβουλία αυτή. Όταν μας τέθηκε το θέμα να παραχωρήσουμε την αίθουσα η απόφαση ήταν θετική και ομόφωνη αναγνωρίζοντας και συγχαίροντας αυτή την πρωτοβουλία. Ελπίζουμε να έχει  ανταπόκριση και από άλλους συλλόγους. Αυτές οι πρωτοβουλίες φέρνουν τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό. Θερμά συγχαρητήρια για αυτή σας την πρωτοβουλία στην οικογένεια Γιαννακόπουλου».
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσφέρει τη βοήθειά του. Είμαι περήφανος που πρωτοστατεί και προσφέρει σε συνανθρώπους μας αγωνιστικές επιτυχίες και χαρά. Συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας το πρόγραμμα αυτό».
Ο Δημήτρης Ιτούδης, τόνισε: «Προφανώς η κίνηση αυτή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός λέει πολύ περισσότερα από όσα εμείς μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια. Απλώς μας κάνει περήφανους η διοίκηση αναδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, την κοινωνική της προσφορά, μας κάνει περήφανους που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Το μπάσκετ είναι η καθημερινότητά μας. Το μπάσκετ όταν γίνεται η αφορμή για τέτοιους είδους κοινωνικές εκδηλώσεις και προσφορά είμαστε διπλά χαρούμενοι και περήφανοι που είμαστε μέλη αυτής της ομάδας. Συγχαρητήρια για αυτή την προσπάθεια στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός».
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Το μπάσκετ γίνεται η αφορμή για να προχωρήσουμε σε μια κίνηση που θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, που θα προσφέρει χαμόγελα και την αίσθηση ότι υπάρχουν συνάνθρωποί τους που τους σκέφτονται και τους αγκαλιάζουν με τον δικό τους τρόπο. Είμαστε περήφανοι για ότι αγωνιστικά έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια, αλλά περήφανοι νιώθουμε και για τέτοιου είδους κινήσεις που κάνει η ομάδα, γιατί το πιο σημαντικό είναι να νοιάζεσαι».
Ο Ηλίας Κατσογιάννης, υπεύθυνος μάρκετινγκ της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δήλωσε: «Η κίνηση αυτή ήταν μια ιδέα του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με το σκεπτικό ότι ήθελε μια ενέργεια που θα είχε αντίκτυπο σε όλη την Ελλάδα, που θα είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα στις δύσκολες εποχές που βρίσκεται η χώρα μας. Θέλαμε να δώσουμε προϊόντα της ομάδας, ρουχισμό, δώρα αντικείμενα, χρήσιμα σε συνανθρώπους μας, σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ούτε για τα απαραίτητα. Είναι μια ενέργεια πρωτοποριακή που πηγάζει από την κίνηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Θα θέλαμε να αγκαλιάσουμε όλη την Ελλάδα, να υλοποιήσουμε την ενέργεια αγκαλιάζοντας όσο περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Ήταν κάτι όμως που μπορεί να οδηγούσε την ενέργεια στο να χάσει τη δυναμική της. Θέλαμε να καλύψουμε όμως όλη την ελληνική επικράτεια, γι’ αυτό και καταλήξαμε σε μια δίκαιη λύση, να απευθυνθούμε στις πρωτεύουσες των νομών, καθώς οι οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ξέρουν που θα δώσουν τα πράγματα αυτά, ποιοι τα έχουν ανάγκη. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα καλά οργανωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Είναι το μεγαλύτερο που έχει κάνει ποτέ αθλητικό σωματείο. Το κόστος της συγκεκριμένης ενέργειας μόνο, ξεπερνά τις 200.000 ευρώ και μόνο αυτό το νούμερο δείχνει το μέγεθος της κίνησης και της προσπάθειας. Πρόκειται για 35.000 κομμάτια και 16 τόνους. Ο Παναθηναϊκός λόγω επιτυχιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί εθνικό προϊόν και θέλαμε να το δείξουμε στην πράξη και με την κίνηση αυτή κάνουμε ένα βήμα προς την ολοκλήρωσή του. Θα κάνουμε κι άλλες τέτοιες ενέργειες, ανάλογου βεληνεκούς».
Ο αντιδήμαρχος του Δήμου Καστοριάς, Χρήστος Λέκκος, πήρε το λόγο: «Ως φίλαθλος θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, γιατί μας έχετε κάνει περήφανους όλα αυτά τα χρόνια με τις επιτυχίες σε όλη τη διαδρομή σας και όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και γιατί συμβάλλατε και στην Εθνική Ομάδα. Έχει συμβάλλει και η Καστοριά σε αυτό το θέμα γεννώντας τον Δημήτρη Διαμαντίδη που εκτός από εξαιρετικός αθλητής είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος».
Η αποστολή των προϊόντων, προσφορά του PAO SHOP, μεγάλου χορηγού της εκδήλωσης, θα αρχίσει να γίνεται από αύριο και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.