Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

"Μας πέθανε ο Παναθηναϊκός"


Τους αγώνες της Έβερτον με τον Παναθηναϊκό θυμήθηκαν οι Κόλιν Χάρβι και Τζό Ρόιλ, παλιές δόξες της αγγλικής ομάδας, και τόνισε πως ο αποκλεισμός τους από το Τριφύλλι τους κατέστρεψε την χρονιά.
Οι δύο, λοιπόν, άλλοτε άσσοι των "ζαχαρωτών" μιλώντας στην ιστοσελίδα "sportingo.com" τις ημέρες δόξες που έζησαν στο "Γκούντισον Παρκ", αλλά και το πως ο αποκλεισμός της αγγλικής ομάδας από τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 "γκρέμισε" εκείνη την χρονιά τα όνειρα των Άγγλων.
"Επιπλέον εκείνη την χρονιά είχαμε και το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τα πήγαμε πολύ καλά μέχρι που αποκλειστήκαμε στα προημιτελικά από τον Παναθηναϊκό. Ο τελικός τότε ήταν στο Γούεμπλεϊ και όλοι το είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ήταν μία παρωδία, πήγαμε στην Αθήνα και κυριαρχήσαμε απόλυτα. Οι Έλληνες, πάντως, έφθασαν μέχρι τον τελικό εκείνη την σαιζόν όπου έχασαν από τον Άγιαξ" ανέφερε ο Χάρβι, ο οποίος αγωνιζόταν στη μεσαία γραμμή της Έβερτον.
"Μας πέθανε ο Παναθηναϊκός"
Όσο για τον μεγάλο αστέρι εκείνης της Έβερτον, τον Τζο Ρόιλ, παραδέχτηκε πως το γεγονός ότι δεν κατάφεραν να αποκλείσουν τον Παναθηναϊκό τους... τελείωσε. Πρόσθεσε, μάλιστα, και αστεία επιχειρήματα περί μη καθαρής ρεβάνς στην Αθήνα.
"Νομίζω ότι εκείνη την εβδομάδα η ομάδα μας πέθανε. Αποκλειστήκαμε από τον Παναθηναϊκό, σε ένα παιχνίδι που αργότερα αποδείχθηκε ότι ήταν... ας πούμε ότι ο διαιτητής πέρασε τη νύχτα του στο καζίνο. Ξέραμε τότε ότι το παιχνίδι δεν ήταν σωστό"ήταν το σχόλιο του.
Προφανώς, ο Ρόιλ ψάχνει να βρει δικαιολογίες για τον αποκλεισμό της διάσημης πρωταθλήτριας Αγγλίας από τους παντελώς άγνωστους, στην Ευρώπη, παίκτες του Φέρεντς Πούσκας. Και ξεχνάει ότι ο Παναθηναϊκός όταν πήγε στην Αγγλία για να παίξει, τον φιλοξένησε η Λίβερπουλ και όχι η Έβερτον όπως όφειλε...
Όπως επίσης ξεχνάει τον τρόπο που η ομάδα του έφθασε στην ισοφάριση στο πρώτο ματς με τον Ντέιβιντ Τζόνσον, όταν ο επιθετικός της Έβερτον χτύπησε στο κεφάλι τον Τάκη Οικονομόπουλο πριν στείλει την μπάλα στην άδεια ελληνική εστία, στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.